El confinament municipal suposarà un tancament de cases rurals en els municipis petits

06/01/2021

Les cases rurals del territori central es veuran afectades pel nou confinament municipal, que suposarà un “tancament” de tot el sector, sobretot el dels municipis petits

El confinament municipal que entra en vigor a partir d’aquest 7 de gener obligarà a mantenir inactives la majoria de les cases rurals de Lleida, que no esperen rebre reserves durant les pròximes setmanes a causa de la baixa densitat de població que caracteritzen els pobles rurals. És el cas dels allotjaments que es troben a Bellver d’Ossó, un municipi que no supera els 200 habitants.

A Cal Domingo han registrat unes xifres altes d'ocupació durant les vacances de Nadal malgrat la limitació de mobilitat a l'àmbit comarcal, però lamenten que les persones hagin cancel·lat les escapades pel dia de Reis en previsió a les noves restriccions.

Actualment els allotjaments rurals es troben en una “situació complicada” perquè el sector no disposa “d’ajudes directes”, però els propietaris de Cal Domingo afirmen que es mantenen esperançats de poder tornar a acollir hostes tan aviat com es pugui i aprofitaran aquesta aturada per redecorar els espais i “fer la casa encara més acollidora”. 

Noèlia Burgos