El Govern garanteix el funcionament de l'Espai Lluís Companys del Tarròs

01/12/2020

Es destinaran 80.000 euros per atendre les despeses del Centre

El Govern ha aprovat un acord pel qual autoritza el Departament de Justícia a realitzar despeses per un import total de 80.000 euros per assegurar el funcionament de  l’Espai Lluís companys fins a l’any 2024. Aquest import és la part que correspon al Govern  de les despeses que es deriven del conveni de col·laboració signat entre el Departament de Justícia, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Tornabous, per al finançament de l’Espai Lluís Companys. La Diputació de Lleida hi aportarà 160.000 euros durant el mateix període. En total, són 240.000 euros en quatre anys.

La inversió es destinarà a la contractació d’una persona que gestionarà l’Espai i farà visites guiades al públic, escoles i instituts. Els diners també s’invertiran per a la difusió del centre i l’adquisició d’equips i mobiliari.

L’acord entre administracions pretén consolidar l’Espai Lluís Companys com a centre de referència cultural i turístic a la comarca de l’Urgell, incrementar el nombre de visitants i oferir un projecte educatiu perquè joves i nens coneguin la trajectòria del president.

Ubicat al Tarròs, el poble natal del president, l’Espai és un edifici de 350 m2 amb plafons explicatius, projeccions i audiovisuals sobre la vida de Companys. S’hi mostra també la darrera carta que va escriure a la família unes hores abans de morir afusellat, el 15 d’octubre de 1940, al Castell de Montjuïc de Barcelona.

El centre disposa de fotografies, documentació, intervencions parlamentàries i itineraris dels espais més significatius de la seva vida. L’Espai es complementa amb una zona de consulta, una biblioteca i alguns enregistraments radiofònics.

InfoLleida