El Govern proposa aixecar el toc de queda a Tàrrega

27/07/2021

El confinament nocturn a la ciutat és vigent des de divendres passat

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat tornarà a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el confinament nocturn per a diversos municipis catalans per tal de frenar els contagis de Covid-19. Es tracta d'un total de 162 municipis (fa una setmana eren 165). En aquest llistat no hi apareix Tàrrega, que des de finals de la setmana passada té una incidència acumulada a set dies (IA7) per sota de 400, el llindar que estableix el Govern per demanar l'aplicació del toc de queda. Avui és de 341.

Alguns dels que ja tenien toc de queda la setmana passada el mantenen fins al 6 d'agost i s'incorporen a la llista capitals de comarca com Amposta, Figueres i Solsona, que recupera les restriccions.

En canvi, a banda de Tàrrega, en surten altres municipis com Tremp, Vilafant, Igualada, Puigcerdà, Roses, Salt i Sitges. Les restriccions que s'apliquen en aquestes localitats impliquen també el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores.

Val a dir que des que va entrar en vigor la mesura, la nit de dijous a divendres passat, la Policia Local de Tàrrega ha aixecat una dotzena d'actes de denúncia per incompliment.

ACN - Nova Tàrrega / Foto: SEGRE