El Grup Alba es dota d'un codi ètic de bones pràctiques per guiar les actuacions

15/12/2022

Alguns punts són l’autonomia o la igualtat de les persones amb discapacitat intel·lectual

Fa un any que el Grup Alba treballa amb els seus referents d’ètica per elaborar un document que englobi una ètica compartida amb totes les entitats. Es tracta del codi ètic, un escrit que ja s’havia redactat l’any 2016, però que havia quedat obsolet i que ara, s’adapta a les necessitats de la societat actual. En el full defineixen principis i valors, però no conductes concretes. 

El Grup Alba presenta l’adopció d’un nou codi ètic, que assenyala els valors i els principis que han d’orientar l’actuació de les entitats i les persones que formen part de l’associació. El document pretén contribuir a impulsar el compromís social, la igualtat d’oportunitats i el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual i els seus familiars.

Concretament, el codi ètic es basa en principis ètics i bones pràctiques com per exemple el principi d’igualtat, el d’autonomia, el d’autogestió o el d’intimitat.

Paral·lelament, des del Grup Alba s’ha impulsat un espai de reflexió ètica on els grups de treball i els equips porten casos d’alta complexitat per deliberar i recomanar solucions.

Noèlia Burgos Domínguez