El Museu del Torró d’Agramunt revalida el títol de museu més visitat al 2017 a l’Urgell

08/02/2018

Va inaugurar al desembre del 2011 i des d’aleshores cada any ha enregistrat millors xifres, fins a situar-se en la primera posició dels equipaments cultuals més visitats de la comarca

Per segon any consecutiu el Museu del Torró d’Agramunt ha estat l’equipament cultural més visitat de la comarca de l’Urgell, tancant l’any amb un total de 28.015 visites, 505 més que el 2016. Entre aquests mils de visitants, prop del 80% correspon a catalans vinguts d’indrets diversos; un 15% prové de la resta de l’estat espanyol, i un 7% han sigut estrangers, vingut d’indrets tan llunyans com sud Amèrica, la Xina o Corea. El Museu del Torró d’Agramunt és també un dels referents entre els centres educatius de Catalunya que, com els alumnes de 2n de primària dels Maristes d’Igualada, visiten les instal·lacions per conèixer els secrets d’aquest postre tan arrelat a la nostra terra.

El Museu del Torró d’Agramunt, propietat de Torrons Vicenç, va inaugurar el desembre del 2011 i, des d’aleshores, cada any ha anat enregistrat millors xifres fins a arribar a ser el museu més visitat de la comarca. I es que a dia d’avui, aquesta marca de torrons, no és només una de les més antigues del món, sinó també la que ofereix més varietats.

El monestir de Vallbona de les Monges i el Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat han estat el 2n i 3r centre cultural més visitats el 2017 , amb 20.240i 10.179visitants respectivament.

Albert Morales