El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat fixar una nova taxa per a cerimònies al parc de Sant Eloi

25/02/2022

S’estableix un import de 120 euros en el cas d’actes religiosos a l’ermita i de 100 euros per a l’exterior

L’Ajuntament de Tàrrega crearà una nova taxa per a la celebració de cerimònies, ja siguin civils o religioses, al parc de Sant Eloi. Així es va aprovar en el ple ordinari del mes de febrer celebrat ahir al vespre amb el suport de tots els grups de l’arc consistorial. Així doncs, tant l’Equip de Govern (ERC, CUP i PSC) com l’oposició (Junts) van votar a favor d’estendre aquest gravamen que ja s’aplicava en el cas de la sala d’actes de l’Ajuntament o la sala noble del Museu Tàrrega Urgell. Per tant, d’ara en endavant les persones que vulguin celebrar una cerimònia religiosa a l’ermita de Sant Eloi hauran de pagar un import de 120 euros (el mateix que en el cas de la sala d’actes del consistori o l’espai del museu) mentre que en el cas de l’exterior, aquest import serà de 100 euros.

Les persones que vulguin casar-se o celebrar algun altre esdeveniment en aquests espais hauran d’abonar aquest valor en el moment de fer la sol·licitud. Alhora, en el cas del parc de Sant Eloi, també hauran de dipositar una fiança de 200 euros que se’ls retornarà si l’espai es deixa en les mateixes condicions que abans de ser utilitzat. Durant la mateixa sessió plenària, també va rebre llum verda la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’ús de la sala polivalent de l’Oficina Jove de l’Urgell. En aquest cas, però, Junts hi va votar desfavorablement. Val a dir que les entitats sense ànim de lucre quedaran exemptes d’abonar la taxa que es fixa per al seu ús.

En el decurs del Ple també es va donar compte del pla d’ajust financer. Destaca el termini mitjà de pagament de factures dels proveïdors, que durant el quart trimestre del 2021 s’ha situat en 20,09 dies. Alhora, en la sessió d’ahir es va aprovar inicialment la relació de béns i drets afectats per l’adquisició d’una finca urbana a La Figuerosa, que correspon als terrenys del tossal al voltant de l’antic Castell d’aquest nucli. Val a dir que aquesta finca està prevista com a espai verd, amb una afectació de jaciment arqueològic, i de vialitat (per a l’ampliació del carrer del Castell) al planejament urbanístic municipal aprovat definitivament l’any 2005.

Moció en defensa del cànon de residus
Tots els grups de l’arc consistorial excepte el PSC, que es va abstenir, van portar a votació una moció en defensa del cànon sobre la disposició de residus a Catalunya enfront la nova legislació que prepara l’executiu central en aquesta matèria. El text, que van llegir regidors de les tres formacions que hi donaren suport (ERC, CUP i Junts), no s’oposa a la creació d’un impost estatal però reclama que en deixi fora les comunitats que ja disposen d’una eina fiscal en aquest concepte, com és el cas de Catalunya. “Demanem que la Ley de residus y suelos contaminados blindi el cànon català tal i com es coneix fins ara, un model de fiscalitat ambiental pioner, òptim i positiu, nascut de gran consens polític i social”, sosté la moció.

Primera sessió presencial en dos anys
Finalment cal destacar que el Ple ordinari de l’Ajuntament de Tàrrega celebrat ahir fou el primer 100% presencial amb tots els regidors presents a la sala després de dos anys, és a dir, des de l’esclat de la pandèmia. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va iniciar el ple expressant un missatge de rebuig a la guerra que ahir a la matinada va esclatar a Ucraïna i va mostrar el seu suport a la comunitat ucraïnesa de la ciutat, la tercera més important amb mig miler d’integrants. La sessió va culminar amb paraules d’agraïment vers el periodista local Josep Castellà Gené, que recentment ha cedit el seu fons documental al consistori, de record vers Anna Castellà Verdés, qui fou cap de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i que morí el passat 8 de febrer, i de suport al seu espòs, Cesc Gasull, també treballador del consistori.

InfoLleida