El Ple de Tàrrega aprova una moció de rebuig contra la inhabilitació del president Quim Torra

01/10/2020

En sessió extraordinària i amb els vots favorables d’ERC, CUP i Junts per Tàrrega, grup municipal que ha presentat la proposta. El PSC ha votat en contra

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat avui dijous 1 d’octubre en sessió extraordinària una moció que expressa el rebuig rotund contra la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra per part del Tribunal Suprem. La proposta ha estat portada a votació pel grup municipal de Junts per Tàrrega, que també ha sol·licitat la convocatòria de la sessió. La moció ha prosperat amb els vots favorables d’ERC, CUP i Junts per Tàrrega (representants dels tres grups han llegit conjuntament el text de la moció). El PSC, per la seva part, ha votat en contra.

El text del document assenyala que “rebutgem fermament la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al 131è. President de la Generalitat de Catalunya per uns fets que no constitueixen cap delicte i que estan emparats en la llibertat d’expressió. Una sentència totalment grotesca i desproporcionada que deriva de la instrumentalització de diverses institucions de l’estat, com en aquest cas la Junta Electoral Central. Així mateix, expressem la total solidaritat cap al president Torra que ha patit dos processos judicials injustos per defensar des de la màxima institució del nostre país la llibertat d’expressió, la llibertat dels presos i dels exiliats i el dret d’autodeterminació”. La moció expressa la ferma condemna vers la repressió contra el moviment independentista i reitera el compromís en la República Catalana. La sessió d’avui s’ha celebrat per via telemàtica (donant compliment a les mesures sanitàries de distància social) amb la presència a la Sala de Plens de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el secretari de la Corporació.

Noèlia Burgos