El teixit associatiu de Tàrrega participa en les tasques de classificació de productes donats durant el Gran Recapte

04/12/2017

La capital de l’Urgell respon a la crida solidària amb la recollida de 18.600 quilos d’aliments i productes de neteja

El teixit associatiu de Tàrrega ha col·laborat un any més en les tasques de classificació dels productes recollits durant el Gran Recapte. Per exemple, alumnes i professors de l’Escola Pia han ajudat avui a fer el recompte de productes a la seu del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega, on es dipositen totes les donacions recollides. Altres entitats que han contribuït al desenvolupament de la campanya han estat l’Agrupament Escolta, l’Associació Alba i Creu Roja a més dels altres voluntaris inscrits. Creu Roja també col·labora durant tot l’any en la gestió del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega, servei de titularitat municipal.

El Gran Recapte 2017 a la capital de l’Urgell s’ha saldat amb 18.600 quilos de productes alimentaris i articles de neteja donats durant els dies 1 i 2 de desembre. Llet, oli de gira-sol, llegums, sucre, farina, productes d’higiene personal i de neteja de la llar han estat els productes demanats. Les donacions s’han recollit en 10 punts: Caprabo (3 centres), Plusfresc, Lidl, Dia, Mercadona, Condis, Bonàrea i Esclat. A més, s’ha registrat una donació de Disbo (1.000 quilos) i una altra de l’Associació Agrat (100 quilos).

Com a novetat destaca enguany la incorporació del nou supermercat Esclat de Tàrrega. Aquest ha estat el punt on s’ha lliurat més volum de donacions. L’establiment, a més, signarà aviat un conveni mitjançant el qual esdevindrà punt de recollida per a donació de minves (productes amb data de caducitat propera) dos cops per setmana durant l’any. El conveni s’afegirà als que ja són vigents actualment amb Plusfresc, Caprabo i Lidl. La iniciativa solidària del Gran Recapte a la capital de l’Urgell suma els esforços de més de 200 voluntaris als punts de recepció, transport i logística. El Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega ha atès durant aquest any 2017 unes 130 famílies, xifra que es tradueix en 424 persones beneficiàries.

Francesc García