El torró i la xocolata triomfen durant el seu gran cap de setmana

14/10/2019

Els torronaires agramuntins estimen que les vendes s'han incrementat al voltant d'un 20% respecte la darrera edició

La 31a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra ha tancat les portes després d'un cap de setmana molt dolç. I, és que, l'Ajuntament d'Agramunt, responsable del certamen, calcula que l'afluència de públic ha estat similar o lleugerament superior respecte l'any passat.

Per la seva banda, molts han estat els visitants que no només s'han passejat pels pavellons i els carrers de la vila sinó que també han comprat. En aquest sentit, els productors locals d'aquests dolços s'han mostrat satisfets amb les vendes i calculen que s'han incrementat en un 20% aproximadament les transaccions comercials. I, tot i que la fira ja es troba plenament consolidada, des del consistori agramuntí es vol seguir treballant per millorar de cara al futur.

Un dels actes més destacats de la darrera jornada firal ha estat el moment en què s'han tallat dues barres de torrons de 8 metres de llargada. Finalment, la família Triginer, històricament lligada a aquesta tradició gastronòmica local, ha rebut el reconoixement de Torronaire d'Honor. Acte amb el qual s'ha posat el punt i final a una fira on petits i grans s'hi llepen els dits.
Joan Cama