En marxa el Punt de Promoció de l'Autonomia Personal d'ASPID a l'Urgell

05/06/2019

Punt comarcal d'informació, orientació i acompanyament personal per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de discapacitat

La Marta Morera és una de les primeres usuàries del nou Punt de Promoció de l’Autonomia Personal a Tàrrega. Aquest servei que ofereix ASPID, l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida, pretén aportar informació i assessorament especialitzat en matèria de discapacitat a aquelles persones que ho requereixen. La Marta, en concret, ha acudit al servei per rebre informació per poder fer un viatge aquest estiu.

El Punt de Promoció de l’Autonomia Personal que ASPID ha desplegat a la capital de l’Urgell té l’objectiu de promoure una major capacitat d’autonomia moral i funcional, i assegurar un itinerari adequat a les necessitats i possibilitats de cada persona atesa. Fins ara ASPID oferia aquest servei per telèfon.

El de Tàrrega és el segon punt que ASPID desplega fora de la ciutat de Lleida. El primer el va obrir a Balaguer. Actualment ASPID atén a 206 persones a la comarca de l’Urgell. D’aquestes, 109 són amb alguna discapacitat.

Francesc García