En perill les Festes del Segar i el Batre

01/07/2018

La Fuliola ha celebrat la 39ena edició de la Festa del Segar, però un manca de relleu al capdavant de l’organització i problemes econòmics posen en risc la seva continuïtat

La Fuliola ha celebrat una nova edició de la Festa del Segar, un certamen nascut fa trenta nou anys amb l’objectiu d’apropar la ciutadania als antics mètodes de treball al camp. D’aquesta manera els organitzadors han desenvolupat diverses tècniques de segar al llarg de la jornada, utilitzant estris com la dalla manual, la lligadora o la garbelladora. Els prop de 30 segadors que han pres part en aquestes feines de camp han estat els encarregats de deixar les garbes preparades per la Festa del Batre que es celebrarà el 15 de juliol i que recordarà com es separava el gra de la palla fa tot just unes dècades.

Aquesta però, pot haver estat l’última edició de la Festa i a falta d’un any per celebrar el seu quarantè aniversari, no hi ha una continuïtat assegurada de cara al futur. Una manca de relleu al capdavant de l’organització i problemes econòmics derivats del poc finançament que rep aquesta iniciativa són els principals factors de risc de les Festes del Segar i el Batre. El president de l’associació però, assegura que faran tot el possible per poder seguir celebrant aquest esdeveniment durant els pròxims anys i que buscaran solucions fins al final.

Com a novetats d’enguany la Festa del Segar ha incorporat menjar ecològic per a l’esmorzar popular i ha mantingut la seva vesant cultural a través d’audicions d’acordió i piano i la ja tradicional trobada de puntaires, amb la presència de pobles d’arreu de Catalunya.

Albert Morales