Firacóc Tàrrega s’erigeix com a principal aparador de promoció de la fleca artesana del territori

12/05/2019

El certamen manté el seu atractiu entre el públic i concentra 12.000 visitants a l’Espai MerCAT

Tàrrega ha posat en valor la producció de fleca artesanal gràcies a la Firacóc 2019, l’apartat gastronòmic de la Festa Major. Una vintena d’expositors i un centenar de varietats de coca de recapte s’han aplegat durant aquest cap de setmana a l’Espai MerCAT. El certamen ha atret uns 12.000 visitants i manté, per tant, el volum de públic de les últimes edicions. La Firacóc 2019, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, certifica la seva condició de gran aparador al servei dels forners del territori, els quals donen a conèixer a la capital de l’Urgell les seves receptes i especialitats. Al costat dels cocs tradicionals de llonganissa o arengada han conviscut elaboracions singulars fetes amb bacallà, salmó fumat o carxofa.

La Firacóc  ha donat cabuda a elaboracions de fleca dolça i salada: pans de pessic, coques, panadons,... a més d’atractius gastronòmics variats com cervesa artesana o vi del territori. Els expositors han procedit de Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Mollerussa, Torregrossa, Vila-sana, Barcelona i les Illes Balears. En general, la satisfacció per les vendes ha estat generalitzada, com ja és habitual a la Firacóc. De fet, una àmplia majoria de forners repeteixen a Tàrrega des de fa anys.

 

Francesc García