Guimerà reviu el seu passat amb el XXIII Mercat Medieval

13/08/2017

Parades d’artesania, demostracions d’oficis antics o representacions i cercaviles són alguns dels atractius d’aquesta cita

Durant un cap de setmana, el vertical paisatge i els carrers de Guimerà, amb la seva arquitectura de tipologia medieval, es vesteixen amb un centenar de productes propis de l’Edat Mitjana. Així, aquest petit municipi urgellenc celebra la que ja és la 23a edició del Mercat Medieval, un dels més importants de Ponent, i que enguany ha acollit prop de 16.000 visitants.

Amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni cultural de Guimerà, aquest mercat aplega enguany un total de 120 paradistes i atrau  visitants vinguts d’arreu de Catalunya. Prop d’una quinzena d’artesans també mostren l’art dels oficis antics.

Com cada any, la fira ha comptat amb una representació teatral que recorda el passat medieval de Guimerà. Enguany, la funció ha estat centrada en el final de l’edat mitjana i el principi del renaixement. A més, durant tot el cap de setmana s’han realitzat diverses cercaviles, i és que les representacions teatrals i l’ambient festiu que respira el poble són alguns dels atractius d’aquest mercat.

Des de l’organització s’han mostrat molt satisfets amb l’afluència de visitants durant aquesta edició.

Francesc García