Joves amb síndrome d’Aspenger aprenen a viure sols a Tornabous

10/08/2017

El projecte és impulsat per la Fundació Friends de Barcelona

Entrenar-se per una vida futura independent. Aquest és l’objectiu del projecte Espavila’t de la Fundació Friends de Barcelona, en el que participa aquest grup de joves amb Síndrome d’Asperger, un trastorn de l’espectre autista. Durant una setmana, els joves conviuen en una casa a Tornabous, i amb l’ajuda d’una monitora aprenen a realitzar diverses tasques domèstiques, tenir cura del propi cos i de la llar, resoldre conflictes de convivència o planificar activitats.

Des de la Fundació Friends organitzen aquestes estades amb grups reduïts de 2 a 4 persones, i és que d’aquesta manera els monitors poden estar més pendents dels participants.

Les persones amb síndrome d’Asperger tenen dificultats per a comunicar-se i interactuar amb la gent. A més, es caracteritzen per tenir uns gustos molt marcats i restringits, i són susceptibles als canvis del seu entorn. Els participants valoren molt positivament la seva estada a Tornabous i la convivència amb els seus companys.

Fins a finals d’agost, una vintena de joves passaran per Tornabous per fer aquestes estades que els ajudaran a ser més autònoms. Per aconseguir-ho, compten amb el suport de la Fundació Friends que els ofereix eines educatives, lúdiques, laborals, de promoció de l’autonomia i de suport a les famílies.

Francesc García