La 30a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt aposta pels productes de proximitat

05/10/2018

També es presentarà un llibre amb receptes culinàries elaborades amb torró i xocolata

Els torronaires d’Agramunt ja ho tenen tot a punt per a la 30a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. Els dies 12, 13 i 14 d’octubre el municipi tornarà a esdevenir epicentre del món del dolç i ho farà amb importants novetats. Per commemorar l’aniversari, des del municipi es vol impulsar la iniciativa de crear un cistell de productes de territori amb segell de qualitat, com serien l’oli, el formatge o els torrons. L’objectiu seria unir esforços per projectar aquests productes de qualitat.  

Una altra novetat destacada serà la publicació del llibre “De l’Aula a la Cuina. Redescobrint el torró i la xocolata a la Pedra”. La publicació ha anat a càrrec l’Ajuntament d’Agramunt i a cura de la periodista Meritxell Bernaus. En ella s’hi recullen fins a 27 receptes d’antics ponents de l’Aula del Gust. Precisament aquest espai també tindrà un paper important en aquesta edició, ja que celebra el seu desè aniversari. Entre els participants d’aquest any destaquen Albert Mandiola, Cuiner de l’Any 2017; David Gil, considerat un dels millors cuiners de postres de l’estat; i el xef Jordi Vidal, un dels millors representants de la cuina d’autor de les Terres de Ponent.

La fira tornarà a comptar amb expositors amb les novetats dels mestres torronaires, demostracions de la cuita del torró, l’espai de foodgonetes amb música en directe, i desenes de parades que s’instal·laran pels carrers més cèntrics d’Agramunt.

Francesc García