La discoteca Kipps d’Agramunt celebra el seu 50è aniversari amb diferents activitats

19/07/2019

Una festa el 21 de setembre, una exposició i un documental són algunes de les propostes més destacades

Al setembre de l’any 1969, coincidint amb la Festa Major d’Agramunt, obria al municipi la sala de festes Kipps, aleshores la més nova i moderna de les terres de Lleida. Ara, 50 anys després, l’Ajuntament d’Agramunt, la família Panadés, propietaria de la sala, entitats i persones s’han unit per celebrar aquest mig segle dels Kipps i donar a conèixer la rellevància que va tenir com a referent musical de la època.

A més d’aquesta festa, també s’està fent una recerca historiogràfica i una recopilació de material d’arxiu, amb reculls de premsa, fotografies, audiovisuals, i articles de merchandising relacionats amb els Kipps, que seran exposats a finals d’agost, durant la Festa Major d’Agramunt. També s’està preparant un documental amb entrevistes a persones vinculades a la discoteca.

Amb totes aquestes accions es vol posar en valor el què va suposar els Kipps durant més de 10 anys, una sala que va ser tot un referent i que va acollir actuacions de personatges com Raphael, Camilo Sesto, Albert Hammond, Albano o Los Pecos. La sala de festes va arribar al seu final l’any 1981 arran d’un incendi.  

Francesc García