La Fira del Torró d'Agramunt finalitza amb 22.000 visitants i un bon volum de vendes

11/10/2021

Els torronaires coincideixen que el certamen supera les expectatives i que ha donat el tret de sortida a la campanya de Nadal

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt va tancar ahir la 32a edició, la del retrobament després de l’aturada obligada de l’any passat, amb més de 22.000 visitants i moltes vendes. La directora de la fira, Tamara Lombardo, va afirmar que “la valoració és molt positiva, estem molt contents”, i va destacar que “en tot moment tant expositors com visitants han complert les mesures anti-Covid, un fet que ens ha permès garantir la seguretat”, una de les principals prioritats d’aquesta edició de la Fira del Torró.

Tots els torronaires van coincidir que el certamen havia superat les expectatives i van indicar que aquest cap de setmana ja ha començat la campanya de Nadal mentre que l’any passat, sense fira, no ho va fer fins a les portes de les festes.

El propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, va indicar que “els visitants han respost al sacrifici que hem fet, ha estat una bona fira”. Per a Àngel Jubete, d’El Taller de Virginias, aquesta va ser la primera edició al Pavelló Dolç després d’entrar a la IGP Torró d’Agramunt. Va fer una valoració “positiva, tant en interès com en venda, fet que ens fa pensar que contribuirà a impulsar la campanya de Nadal”. Lluís Roig, de Torrons Roig, va indicar que “ens ha sorprès la quantitat de visitants”. Des de Torrons Fèlix, Zoe Valero va reconèixer que “vam començar la fira amb incertesa però estem contents de la resposta de la gent, la fira és el nostre aparador i el tret de sortida de la campanya de Nadal i poder començar a degustar els torrons ara, fa que la campanya comenci abans”. Finalment, Àngel Lluch, de Torrons Àngel & Lluch, va dir que “era una incògnita però la gent s’ha animat”.

Ahir es va entregar el 20è títol de Torronaire d’Honor per part dels menestrals torronaires que va recaure en la Fundació ONCE per la seva difusió d’una imatge del certamen en 5,5 milions de bitllets. Va recollir el guardó Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, que va destacar que “els torronaires i l’ONCE compartim un mateix ingredient, la il·lusió”. Prèviament Àngel Velasco, propietari de Torrons Vicens, va ser nomenat menestral torronaire després d’adquirir la fàbrica que dona nom a la marca de torrons fa 21 anys. L’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, va agrair la seva aposta per Agramunt, “transformant parts del poble en punts turístics o creant el primer Museu del Torró i la Xocolata a la Pedra”, i va elogiar el seu vessant solidari. Velasco, per la seva part, va fer extensiu el guardó al seu fill i a tots els seus treballadors. 

La jornada va servir també per homenatjar Josep Maria Farré Pallejà després de 25 anys realitzant la cuita del torró en el marc del certamen.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)