La potabilitzadora d'Agramunt estarà a punt el pròxim mes d'abril

05/11/2018

L'obra es finançarà amb subvencions i amb les taxes pel servei de l'aigua

L’Ajuntament d’Agramunt està duent a terme els treballs de construcció de la nova potabilitzadora que permetrà substituir l’actual i dotar d’aigua de qualitat al municipi. L'obra s'efectuarà en tres fases. La primera, que ja està en marxa, és la construcció de la pròpia planta potabilitzadora; una segona fase permetrà connectar la nova instal·lació amb el municipi i, finalment, una tercera fase dotarà d’una petita estació al nucli d’Almenara, ja que per motius geogràfics era inviable connectar la població amb Agramunt. Es preveu que durant el mes d’abril la potabilitzadora entri en funcionament.

Per tal de poder dur a terme aquest gran projecte, que té un pressupost de 648.473€, l’Ajuntament d’Agramunt compta amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua de 242.763€, una aportació de CASSA de 42.967€ prevista ja al contracte i la resta es complementarà a través de tarifes. Per aquest motiu, durant la sessió plenària celebrada el passat dilluns 29 d’octubre, el consistori va aprovar un increment dels preus de la taxa pel servei d’aigua. Els nous preus, que s’aplicaran en l’exercici de l’any 2019, preveuen un augment de 0,054€ per m3 i una quota d’inversió mensual de 0,668€.  Amb les noves taxes aprovades, Agramunt passarà de 0,7558€/m3 a 0,8094€/m3. L’acord es va prendre amb els vots a favor d’Acord d’Esquerra i el vot en contra del grup de Convergència i Unió. Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé “es tracta d’una obra molt important per al municipi i que s’hauria d’haver fet molt abans”. 

Amb la posada en funcionament de la nova planta potabilitzadora, es posaran fi als problemes històrics de subministrament que ha patit Agramunt.A més, es podrà garantir el subministrament i la qualitat de l’aigua de boca a tot el municipi, i complir els tres objectius que s’ha proposat l’Ajuntament d’Agramunt amb aquesta actuació: donar solució als problemes de terbolesa de l’aigua dels pobles agregats, pensar amb una obra de futur ja que l’actual potabilitzadora és del 1985, i aconseguir tenir una única xarxa de distribució.

Infolleida