La restauradora Ada Parellada inaugura la 19a Fira del Medi Ambient de Tàrrega

06/10/2018

La capital de l’Urgell presenta novetats en energies renovables i reciclatge de residus a més d’un ampli programa d’activitats lúdiques i pedagògiques

La coneguda restauradora Ada Parellada ha estat l’encarregada d’inaugurar la 19a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, certamen que durant tot el cap de setmana concentra una vuitantena d’expositors amb les últimes novetats en bioconstrucció, energies renovables o alimentació ecològica. Parellada ha manifestat la seva preocupació pel malbaratament alimentari, i ha fet una crida al consum de productes de proximitat.

Des dels seus inicis, la Fira del Medi Ambient ha estat caracteritzada per tractar-se d’un certamen especialitzat en ecologia i entorn natural, i per transmetre la pedagogia necessària per preservar el medi. En aquest sentit, des del certamen es vol promoure el consum responsable, i sobretot, el reciclatge de residus, pilars bàsics sobre els quals ja es treballa des del consistori targarí.

Durant la Fira del Medi Ambient, el Consell Comarcal de l’Urgell també ha presentat una nova campmanya de reciclatge, destinada a promoure el reaprofitament dels basos de plàstic en les festes dels diversos municipis de la comarca.

El certamen organitzat per l’Ajuntament de Tàrrega acull durant tot el cap de setmana prop d’una quarantena d’activitats i tallers. A més, la gastronomia torna a estar a present gràcies a l’Espai Ecotast, que per segon any consecutiu dóna a conèixer petits productors agroalimentaris i elaboradors de productes ecològics.

Francesc García