L’ex-coordinador de l’ANC Tàrrega citat a declarar el pròxim dia de Sant Jordi

12/04/2018

Salvador Bori ha estat acusat d’haver mantingut de forma il•legal la convocatòria de la protesta del 16 de desembre per reclamar la llibertat dels Jordis

L’ex-coordinador de l’ANC a Tàrrega ha estat citat a declarar per un suposat delicte electoral. Salvador Bori haurà de presentar-se als Jutjats de Cervera el dia 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, com a acusat d’haver mantingut de forma “il·legal” la convocatòria per la protesta realitzada contra l’empresonament dels Jordis el passat 16 de desembre, en plena campanya electoral pel 21-D. El delicte tipificat penalment pot comportar presó.

Segons ha assegurat Bori, l’acusació forma part d’una campanya de persecució política per criminalitzar l’independentisme, i considera la querella totalment intencional.

Salvador Bori, que va deixar el seu càrrec el passat mes de març, ha llegit un manifest a la Plaça Major de Tàrrega, espai on va tenir lloc la concentració per la qual se l’acusa. En l’acte ha estat acompanyat de diversos membres de l’ANC i el seu nou coordinador que li han transmès tot el seu suport.

Francesc García