L’Ajuntament de Tàrrega convoca nous ajuts destinats a microempreses i a projectes de dinamització econòmica del nucli antic

17/03/2019

Subvencions d’entre 500 i 2.000 euros concedides per la Regidoria de Promoció Econòmica

L’Ajuntament de Tàrrega ha obert una nova convocatòria per concedir ajuts destinats amicroempreses del municipi. Es tracta de subvencions de la Regidoria de Promoció Econòmica per afavorir l’emprenedoria, nous projectes empresarials i la dinamitzaciócomercial a la ciutat. Les microempreses beneficiàries poden optar a un ajut màxim d’entre500 i 2.000 euros segons la tipologia dels projectes presentats. Els sol·licitants poden concórrer a tres línies de subvenció: per creació de noves microempreses; per expansió o consolidació de microempreses creades entre els anys 2015 i 2017; i per nous projectes de dinamització econòmica al nucli antic de Tàrrega (carrers Major, Agoders, Sant Joan, Urgell i plaça Major).

Impuls econòmic al centre històric de la ciutat

És el segon any consecutiu que l’Ajuntament de Tàrrega convoca ajuts destinats amicroempreses. Enguany s’ha afegit la nova línia de subvencions destinades específicament a l’obertura de nous establiments i projectes de dinamització al centre històric de la ciutat. Lainiciativa vol revitalitzar l’activitat comercial i econòmica en una zona del nucli urbà que enguany també és objecte de transformació arran dels treballs d’adequació de la plaça Major. Aquest espai esdevindrà de plataforma única i vianalitzat a partir del mes de maig. Elregidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha afirmat que els ajuts “volen donar unimpuls a les petites empreses i autònoms com a importants elements que fomenten elcreixement i l’ocupació en benefici del territori”.

Despeses subvencionables

Les despeses subvencionables poden ser projectes tècnics o treballs d’obra civil (construcció,pintura, fusteria) destinats a les instal·lacions on es du a terme l’activitat empresarial;instal·lacions de serveis (electricitat, gas, aigua, sanejament); adquisició de mobiliari i maquinària; promoció de productes i elaboració de pàgines web. En el cas dels projectes de dinamització al nucli antic també es podrà subvencionar les despeses de lloguer d’unimmoble. La sol·licitud dels ajuts es tramita mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica ([email protected]; tel. 973 311 608). El termini de recepció de propostes finalitza el proper 31 de maig.

Infolleida