L'Arxiu Comarcal de l'Urgell acull residències artístiques per promoure la investigació

28/07/2021

Torna aquesta iniciativa que fomenta des de diferents disciplines els treballs artístics i de recerca al voltant dels documents i l'arxivística

En el marc de l'edició 2021 del programa de residència de creació i investigació de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell s'estrenen a Tàrrega els dies 29, de juliol, 12 i 13 d'agost, presentacions, conferències i accions performatives. D'una banda, l'artista italiana Elisabetta Cunegatti posarà en diàleg el material històric de l'arxiu amb l'aplicació de contactes 'Tinder'.

Una de les altres accions que es durà a terme serà la del creador Simon Contra, que projectarà el seu documental sobre la càpsula del temps que es va instal·lar a la creu gòtica de la Plaça Major l'any 1955.

Amb el lema 'Trans-documentar', les activitats serviran per fomentar des de diferents disciplines els treballs artístics i de recerca al voltant dels documents. Una adaptació marcada per la Covid.

Tots els projectes del 2021 ja foren seleccionats l'any passat, però es van haver de cancel·lar per la pandèmia. Ara tenen una nova oportunitat per arribar al públic.

Noèlia Burgos Domínguez