Les Festes del Segar i el Batre de la Fuliola s’acomiaden després de 40 anys

14/07/2019

L’Associació homònima ha manifestat que les festes no seguiran, principalment, per falta de relleu

Els batedors de la Fuliola han agafat per última vegada les forques i han ofert aquest diumenge la darrera mostra al públic de com antigament separaven el gra de la palla. I és que, després de 40 edicions, les Festes del Segar i el Batre, que celebra aquesta població, han viscut la seva darrera edició. Des de l’associació que dona nom a les festes han manifestat que prendre la decisió ha estat molt difícil i que el motiu principal és la falta de relleu a l’entitat.

Tot i que la decisió de no continuar la festa és ferma, des de l’entitat han assegurat que aquesta celebració no és patrimoni de ningú, i que de cara al futur estan oberts a noves propostes.

Al llarg de la jornada d’aquest diumenge, els visitants han pogut fer un recorregut pels 40 anys de la festa a través d’una exposició de fotos i altres materials gràfics. També s’han ofert demostracions d’una màquina de batre sueca de l’any 1925, propietat de la família del president Companys, mentre que els més petits han pogut gaudir d’activitats com passejades amb ruquets.

Francesc García