L'obrador de galetes El Rosal celebra 100 anys després de consolidar el projecte social amb l'Associació Alba

11/11/2020

La història comença amb la família Serra, que va tancar el negoci l’any 1998 i el 2001 va traspassar-lo al Grup Alba

L'obrador de galetes El Rosal de Tàrrega celebra el seu centenari i ho fa amb un projecte d’emprenedoria social consolidat després que fa gairebé 20 anys, la família Serra, fundadora del negoci, el traspassés a l’Associació Alba. La responsable de l'obrador, Núria Cendoya, explica que durant anys, els Serra els han donat consells per mantenir la qualitat del producte. 

Actualment a l’obrador hi treballen 12 persones, 18 en campanya de Nadal, de les quals més de la meitat són persones amb discapacitat intel·lectual. Segons Cendoya, la campanya de Nadal suposa el 65% de la producció anual però a l'obrador fa anys per intentar revertir aquesta xifra i fer que el consum de neules i arrugats s'estengui durant tot l'any.

La Neus és una de les primeres dones que va treballar al Rosal, se’n sent orgullosa i una de les anècdotes que li resulta “més graciosa” és que quan surt de la feina, tothom li diu que “fa una  olor dolça de galeta”.

De la seva banda, Maite Trepat, presidenta de l'Associació Alba, ha destacat la "confiança" dels clients i ha assenyalat que el producte que fabriquen entra molt als lots de Nadal ja que està considerat de "proximitat".

Amb motiu del centenari s'està preparant una exposició amb tot de materials antics de la firma, un fet que ha servit a la família Serra per rememorar la seva pròpia història. La mostra es podrà veure a partir del 30 de novembre.

La fàbrica de galetes El Rosal de Tàrrega preveu que la campanya de Nadal sigui similar a la de l'any passat malgrat la pandèmia i és que segons la presidenta de l'Associació Alba, Maite Trepat, sigui amb sis o més persones a taula, per les Festes no hi poden faltar les neules o els famosos arrugats. En aquest sentit, asseguren que no els paren d'arribar comandes i confien produir uns 5.000 quilos de galetes que es tradueixen en unes 50.000 caixes.

InfoLleida