L’Urgell impulsa un protocol contra les agressions sexuals

02/05/2021

S'elaborarà a través d'un procés participatiu

El consell comarcal de l’Urgell, a través de l’Oficina Jove, ha començat a treballar en un protocol per prevenir i actuar contra les agressions sexuals en espais i entorns de lleure nocturn.

El conseller comarcal de Joventut, Sebastià Mata, va explicar que el protocol s’elaborarà a través d’un “procés participatiu” que ha començat aquest mes d’abril i s’allargarà fins a finals d’any. Segons Mata, aquest protocol té un doble objectiu: establir els mecanismes necessaris per aturar les agressions sexuals i masclistes en entorns de lleure nocturn i en altres entorns que afectin les joves de la comarca, i impulsar accions en la línia de la construcció de polítiques feministes a l’Urgell, és a dir, iniciar un treball de moviment social a través del feminisme.

Els interessats a participar en l’elaboració d’aquest protocol, procés que es durà a terme en vuit fases i tres grups de treball (politicotècnic, participatiu i motor) que avancessin paral·lelament, poden inscriure’s enviant un WhatsApp al número 693 056 340.
Redacció - SEGRE