L'Urgell regala compost per a utilitzar-lo com adob

13/10/2021

Durant el mes d'octubre a la planta de compostatge de Tàrrega

El Consorci per a la Gestió dels Residus Urbans de l’Urgell ha iniciat una campanya de promoció de l’ús del compost com a adob per a la terra, l’hort o el jardí aprofitant que arriba l’època de preparació de la terra i que el compost vegetal és fonamental per donar aliment a les plantes. Per aquest motiu, durant el mes d’octubre, la planta de compostatge de Tàrrega servirà compost gratuïtament a totes aquelles persones que vagin a buscar-ne a les instal·lacions, amb un màxim d’una tona per persona i fins a esgotar les existències destinades a la promoció.

Els interessats han de personar-se a la bàscula de la instal·lació per a registrar el lliurament i pesar el compost. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 8.00 a 13.00 i de 15.00 a 18.00 hores. Cal tenir en compte que els usuaris s’han de fer càrrec del transport i del contenidor o sistema utilitzat per al transport del compost.

La planta de compostatge de Tàrrega, gestionada pel Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, s’encarrega de processar la fracció orgànica de la recollida selectiva de les comarques de l’Urgell, la Segarra i la Noguera.

El volum de residus orgànics tractats durant l’any 2020 a la planta de compostatge de Tàrrega va ser de  6.832 tones d’orgànica, 2.083 de les quals provinents de la recollida de residus de l’Urgell, que es barregen amb restes vegetals procedents de la poda de l’arbrat i de tasques de jardineria, per a produir el compost, que té unes característiques d’alt valor fertilitzant que poden utilitzar-se en agricultura i jardineria.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte al telèfon 608 841 503 o bé via mail a [email protected].

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)