L'Urgell tanca el juny sense cap mort per coronavirus, cosa que no passava des de l'agost passat

01/07/2021

El mes passat es van confirmar una setantena de positius, una de les xifres més baixes des que va esclatar la pandèmia

Durant el mes de juny a l'Urgell no va morir cap veí com a conseqüència del coronavirus, segons fonts del Departament de Salut. Feia nou mesos, des de l'agost del 2020, que aquest fet no es donava, ja que a partir d'aleshores cada mes com a mínim s'havia  hagut de lamentar una defunció de Covid-19.

La darrera mort per Covid segons Salut es va produir el 10 de maig (l'única aquell mes) i segons l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS), a la nostra comarca han mort 64 persones des de l'esclat de la pandèmia. Amb tot, segons fonts del propi departament i els ajuntaments, aquesta xifra pujaria fins com a mínim 71 persones. Han mort de coronavirus 11 usuaris de la residència de la Fuliola, 11 més del centre Mare Marcel·lina de Verdú, 7 del geriàtric Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, 5 de la residència de Maldà, 4 de la residència Mas Vell d’Agramunt, un del geriàtric d’Anglesola, 17 veïns de Tàrrega, 5 veïns de la Fuliola, 4 veïns d’Agramunt, 1 veí de Tornabous, 1 veïna de Castellserà, 1 veí de Verdú i 1 veí de Bellpuig -el més jove mort a Lleida per Covid amb 24 anys, tenia patologies prèvies-, 1 veïna de Vilagrassa i 1 veí de Guimerà; als quals si hi sumem les 11 víctimes mortals sospitoses de tenir el virus mortes a la residència de la Fuliola en la primera onada, la xifra s’eleva fins a 82. 

Al juny, a l'Urgell es van confirmar un total de 69 positius de Covid, segons el portal Dadescovid.cat. Aquesta xifra és la segona més baixa de tota la pandèmia, només millorada pel nombre de casos confirmats el juny de 2020 (una cinquantena)

Més informació a Nova Tàrrega

Nova Tàrrega