Massiva assitsència i rècord de vendes de torrons a la fira més dolça de Catalunya

15/10/2018

Milers de visitants tornen a omplir els diferents espais del recinte firal d’Agramunt per tastar i comprar nous productes, així com per seguir les activitats programades

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt es consolida en aquesta 30a edició com una de les cites gastronòmiques més concorregudes de Catalunya. Ho demostra tant l’èxit de públic que ha omplert els diferents espais del recinte firal, com el número de vendes de torrons dels diferents productors d’Agramunt, que enguany han presentat novetats sorprenents. Tots els torronaires confirmen que, apart de les peces tradicionals –torró tou, d’Agramunt i de crema cremada-, la gent aposta cada cop més per torrons creatius amb els que aportar quelcom sorprenent a la sobretaula.

Vicens aconsegueix cada any atraure als compradors amb les darreres receptes de torrons creatius del xef Albert Adrià; Fèlix amb els seus particulars “torrons d’autor” -el més recent, amb cremós de mandarina i festucs-; Roig oferint noves formes de degustar el torró d’Agramunt; i xocolates Jolonch, amb varietats que proposen una degustació “especiada” del seu producte més tradicional.

L’assistència massiva de gent durant els tres dies de la Fira també s’ha traduït en una major durada de l’estada del públic en aquesta. Això s’ha reflectit en l’espai de Les Foodgonetes, on els visitants poden descansar i menjar mentre gaudeixen de música en directe. I és que en aquest escenari ja han actuat més de 50 grups diferents en els últims 4 anys, el que demostra l’encert en aquesta aposta.

Entre les activitats habituals de la darrera jornada ha tornat a destacar l’entrega del XVIII Torronaire d’Honor a l’Associació Radiofònica d’Agramunt, Ràdio Sió. Un acte que enguany ha estat presidit per l’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura, consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Aprofitant la seva presència, l’Il·lm. Sr. Bernat Solé, Alcalde d’Agramunt, ha senyalat que “en aquesta edició, la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra recupera l’aportació del Departament d’Agricultura, que des de feina anys no hi era”. En aquest sentit, Jordà ha recalcat que la seva Conselleria“no pot fer altra cosa que estar al costat del territori que fa productes d’aquestes característiques i, evidentment, d’aquells que els venen”.

Per acabar i com ja és tradició, s’ha fet el tall i la posterior degustació de les dues peces de 8 metres de torró -d’alga nori i de toffee amb fruits secs-de Torrons Vicens.

Infolleida