Més d’una vintena d’entitats participen a l’acte institucional de la Diada a Tàrrega

11/09/2019

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú fa una proclama de llibertat i democràcia “per caminar incansablement cap a la tan anhelada República Catalana”

Tot i la presència intermitent de la pluja, Tàrrega ha plantat cara al mal temps i ha celebrat quest dimecres amb molta participació el seu acte institucional en honor a la Diada Nacional de Catalunya. El teixit associatiu, representat per més d’una vintena d’entitats de diversos àmbits, no ha faltat a una festa que any rere any guanya més significat i reivindicació. Així, han sovintejat més que mai les crides en favor de la República Catalana, la llibertat dels líders independentistes empresonats i el retorn dels polítics exiliats alhora que la majoria d’intervencions s’han rubricat amb el lema “Visca Catalunya lliure!”. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú: “Convertim la nostra Diada en una proclama a favor de la llibertat i de la democràcia en majúscules i en la demostració, sempre des del respecte i el bon fer, de la ferma voluntat del nostre poble de caminar incansablement cap a la tan anhelada República Catalana”, ha afirmat en el seu discurs.

40 anys d’ajuntaments democràtics
Durant l’al·locució, l’alcaldessa ha recordat el 40è aniversari de la restitució dels ajuntaments democràtics i la plantada de l’arbre de la llibertat a l’actual plaça de Rafael Casanova, indret de celebració de la Diada a la capital de l’Urgell. Alba Pijuan Vallverdú ha rememorat també els deu anys de la primera consulta celebrada a Arenys de Munt el setembre del 2009 i que es convocà a Tàrrega tres mesos després. L’acte s’ha obert prèviament amb l’ofrena floral de l’Ajuntament de Tàrrega davant el monument als Màrtirs del 1714. L’alcaldessa ha encapçalat la comitiva del consistori integrada per regidors i regidores de tots els grups municipals: ERC-MES i CUP (que formen l’Equip de Govern), Junts Per Tàrrega i PSC. També s’hi han donat cita representants del Jutjat de Pau, Mossos d’Esquadra i Policia Local.

Una àmplia representació del teixit associatiu
Tot seguit, els col·lectius culturals, socials, cívics, polítics i esportius han tributat les seves ofrenes florals i, amb micròfon obert a tothom, han expressat les seves consignes. La propera sentència del Suprem sobre el referèndum de l’1-0 també ha marcat algunes de les intervencions. Hi han participat persones de totes les edats, gent gran, jovent i infants. Coordinada per la Regidoria de Cultura, la trobada ha culminat amb la interpretació de l'himne d'”Els Segadors”. Molts dels assistents s’han traslladat després cap a la manifestació de la Diada convocada a Barcelona.

Infolleida