Nou carnet a Tàrrega per gaudir de descomptes en arts escèniques, música, cinema i museus

22/11/2019

Es tracta d’un nou format del carnet d’usuari de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega coincidint amb el seu 25è aniversari

El carnet d’usuari de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega es convertirà a partir de l’1 de desembre en el Carnet Tàrrega Cultura. Mitjançant aquest document, a més del préstec de documents, es podrà gaudir d’un ampli ventall d’avantatges i descomptes en arts escèniques, música, cinema, publicacions i activitats vinculades als museus i el patrimoni local. L’Ajuntament de Tàrrega posa en marxa aquesta iniciativa amb la voluntat de fomentar els hàbits i consums culturals transversals de la ciutadania. A més, coincideix amb una data tan assenyalada com és la celebració del 25è aniversari de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega. En aquest sentit, aquest divendres ha tingut lloc la presentació del Carnet Tàrrega Cultura en el marc de la commemoració de l’efemèride.

En el decurs de l’acte, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, ha afirmat que “potenciem les estratègies comunes entre els diferents serveis, entitats i equipaments culturals de Tàrrega en benefici de la ciutadania”. “Confiem que la idea també contribuirà a fer créixer el número de carnets de la Biblioteca”, ha afegit l’edil. A més del regidor de Cultura, a la presentació han assistit l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, que ha destacat l’evolució en positiu de la Biblioteca implementant nous serveis a l’usuari com és el cas del Carnet Tàrrega Cultura; la regidora de Patrimoni, Ivonne Pont; el director de Cultura, Oriol Martí; la directora de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, Emma Novell; i representats d’altres agents culturals implicats en el nou carnet com FiraTàrrega, Agrat, Circusa, Paupaterres i museus.

Quins avantatges ofereix el nou carnet?

El Carnet Tàrrega Cultura, que és universal i gratuït, ofereix un 15% de descompte en qualsevol obra inclosa dins la Temporada de Teatre i Dansa (a excepció de les entrades a 5 euros) i la programació de FiraTàrrega. En l’àmbit de la música en viu, s’aplicarà un 20% de descompte en les entrades del Festival Paupaterres; un 15% en els concerts del cicle Tàrrega Sona; i un 10% en les entrades de Lo Closcamoll. Pel que fa al setè art, els espectadors gaudiran del preu ‘dia de l’espectador’ a Cinemes Majèstic tots els divendres no festius (s’inclouen pel·lícules de la cartellera comercial i de Cine Club La Lloca). Les publicacions pròpies també són protagonistes, amb un 5% de descompte en la compra de volums de les col·leccions Natan, Claus Trepat, URTX, Col·loquis a Thä (Sant Jordi) i edicions de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell. A més, les entrades a les sales permanents del Museu Tàrrega Urgell i el Museu Trepat tindran un preu general de 3 euros.

Nou web de l’àrea de Cultura

D’altra banda, aquest divendres també s’ha presentat al públic el nou web de l’àrea de Cultura, dissenyat per l’empresa local Dispromedia. Es posa a l’abast de la ciutadania un site més accessible i actualitzat, que apropa la informació cultural de forma ràpida i diàfana. L’adreça URL és www.culturatarrega.cat i ofereix continguts diversificats per festivals, equipaments i cicles. Ambdues presentacions s’han emmarcat avui sota el lema ‘25 anys de cultura i ciutadania’ amb què la Biblioteca Comarcal de Tàrrega celebra les noces de plata. Han pres també el relleu durant la tarda les taules rodones ‘Les biblioteques del demà’ i ‘L’ofici del llibre · Veus locals d’una professió global’, que apleguen bibliotecaris, escriptors, llibreters i editors. A les 9 del vespre és previst un acte institucional amb la participació d’autoritats, treballadors i persones vinculades a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega durant el darrer quart de segle.

Infolleida