Nova fase de plantacions al Parc de Sant Eloi de Tàrrega amb la incorporació d’una quarantena d’alzines

12/02/2018

Acció impulsada pels Amics de l’Arbre i la Regidoria de Medi Ambient al coster situat al sud-oest del turó vora la Creu dels Pares Escolapis

Tàrrega ha dut a terme una nova fase de plantació forestal al Parc de Sant Eloi, la gran zona verda vora el nucli urbà. L’Associació dels Amics de l’Arbre, entitat que gestiona aquest espai municipal, s’ha encarregat de dur a terme els treballs amb l’ajut de la Regidoria de Medi Ambient. De la recent campanya destaca la incorporació d’una quarantena de noves alzines al talús situat entre l’espai dedicat al germà Gonçal Crespo i el pla de la Creu dels Pares Escolapis, a l’extrem sud-oest del turó. Les alzines reben reg de suport mitjançant sistema de degoteig. Juntament amb els pins pinyoners ja existents a l’indret, aquest sector quedarà ara plenament vegetat i amb bona cobertura arbòria. Paral·lelament, en una zona de clapes vora la Font dels Vents, s’han reposat cinc pins pinyoners.

El patrimoni natural del Parc de Sant Eloi també ha sumat durant les últimes setmanes tres nous xiprers vora la font dedicada a Mossèn Josep Garriga Sampons, inaugurada l’any passat. A més, en altres indrets s’han plantat exemplars de llorer, tuia i margalló. D’altra banda, els Amics de l’Arbre també enllesteixen el mural de trencadís que ornamentarà una de les façanes de la caseta dels dipòsits, des d’on se subministra l’aigua potable a la ciutat. L’obra artística es materialitza gràcies un conveni de col·laboració amb Sorea, concessionària de la xarxa d’aigua a Tàrrega. El mural s’inaugurarà el 8 d’abril dins la Festa de l’Arbre i commemorarà els 125 anys de l’arribada de l’aigua de boca a través del Canal d’Urgell. Amb més de cent anys d’història, el Parc de Sant Eloi ocupa actualment 17 hectàrees de superfície albergant un ric patrimoni natural i monumental.

Infolleida