Obre a Agramunt l’antena del CDIAP de l’Urgell

20/11/2018

Evitant així el desplaçament fins a Tàrrega de les famílies que fan ús d’aquest servei

Les famílies d’Agramunt que es desplaçaven fins a Tàrrega per assistir al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de l’Urgell ja no hauran de fer-ho més. Des d’aquest mes de novembre, Agramunt compta amb una antena del CDIAP per tal de facilitar l’accés a les famílies que no tenen cap mitjà de transport. Gràcies al conveni signat el passat mes de juny amb l’Ajuntament, l’Escola de Música acull aquest servei.

En els darrers cinc anys s’ha donat un augment progressiu dels casos d’atenció a infants residents a Agramunt, on actualment s’atenen 56 nens i nenes, el que suposa un 23% del total d’atesos a l’Urgell. Un equip multidisciplinari format per psicòlegs, treballadors socials, logopedes, i fisioterapeutes s’encarrega d’establir un diagnòstic, i de la teràpia dels infants.

El CDIAP de l’Urgell va iniciar la seva atenció l’any 1996 a través del Consell Comarcal. El 2014 el servei va passar a ser gestionat per l’Associació Alba, com a servei concertat amb la Generalitat de Catalunya.

Francesc García