Plantada de 120 alzines per augmentar la biodiversitat del canal Segarra-Garrigues al seu pas per Tàrrega

19/01/2020

De la mà del Club BTT Tàrrega i el Grup d'Ecologia i Medi Ambient, l'arbrat ha estat possible gràcies als donatius recollits durant la sortida de cap d'any de l'entitat ciclista

Augmentar la biodiversitat i reforçar la singularitat paisatgística del canal Segarra-Garrigues al seu pas per la capital de l'Urgell. Aquest ha estat l'objectiu que el club BTT Tàrrega es va marcar en el marc de la tercera sortida de cap d'any de l'entitat i que aquest diumenge al matí ha fet realitat amb la plantada de 120 alzines. La seixantena de persones que va participar en la ruta anual del club ciclista va fer un donatiu de 3 euros. Així, amb un total de 180 euros recaptats, s'ha pogut dur a terme la plantada d'alzines a les zones ermes del canal.

Aquesta iniciativa s'adhereix a la tasca de reforestació del Grup d'Ecologia i Medi Ambient de Tàrrega, una entitat que des de fa quatre anys planta llavors, arbres i arbustos durant el període d'hivern i que ja ha reforestat gran part del terme.

A l'acció d'aquest diumenge hi ha col·laborat l'Agrupament Escolta i Guia de Tàrrega. La participació de les entitats targarines són habituals en les plantades del Grup d'Ecologia i Medi Ambient, que ja ha organitzat una dotzena de reforestacions amb milers de plantes.
Noèlia Burgos