Pocs serveis i difícil accés als medicaments, principals problemes de la gent gran de l’Urgell

17/10/2018

El Consell Comarcal impulsa un pla d’accions per garantir una bona qualitat de vida a les persones d’elevada edat dels municipis més petits

Mancances en l’accés al transport o als medicaments i una escassa prestació de serveis als municipis petits. Aquestes són les principals conclusions que s’han extret de la diagnosi sobre els serveis a la gent gran a l’Urgell. L’estudi, impulsat pel Consell Comarcal, l’ha elaborat l’empresa Raiels i ha comptat amb la participació d’unes 325 persones. Aquesta diagnosi també reflecteix com els municipis amb menys recursos se les han enginyat per poder continuar oferint una bona qualitat de vida a les persones de més edat. Un exemple es pot trobar a Nalec.

La diagnosi presentada aquest dimecres al Consell Comarcal de l’Urgell no és més que la primera part del pla d’acció que es vol dur a terme des de l’ens comarcal. A partir del pròxim mes de desembre es definiran les principals actuacions per tal de millorar els serveis a la gent gran a l’Urgell.

Actualment l’Urgell compta amb un índex d’envelliment d’un 123%. Això vol dir que prop d’un 17% de la població és major de 65 anys. Les dades no semblen molt alarmants si es té en compte que en aquest conjunt s’inclou la població de Tàrrega, prop de la meitat del total de la comarca,  però si que són preocupants si es para atenció en petits municipis com Guimerà o Vallbona de les Monges, on per cada persona menor de 15 anys n’hi ha cinc majors de 65.

Francesc García