Records de més de set dècades en el 75è aniversari de l’Escola Macià Companys d’Agramunt

28/11/2018

Exalumnes es troben amb l’alumnat del centre per memorar els seus anys al centre

La Magdalena i la Francesca van formar part de la primera promoció d’alumnes de l’Escola Macià Companys d’Agramunt, centre que va obrir portes ara fa 75 anys sota el nom d’ Escuelas Nacionales. Amb motiu de l’aniversari del col·legi, les exalumnes han tornat a les aules que anys enrere van trepitjar, i han compartit les vivències d’aquella època amb els alumnes. Com han explicat, encara mantenen ben viu el record d’una professora en concret.

Els mètodes educatius dels anys de la postguerra, la separació per sexes a les aules, o la presència que la religió tenia a l’escola són alguns dels temes que la Magdalena i la Francesca han narrat als alumnes. Aquestes explicacions han servit als nens i nenes per veure com ha canviat l’educació en tots aquests anys.

Durant aquest curs escolar, els professors i professores del centre aprofitaran l’efemèride com a projecte anual. D’aquesta manera, descobriran amb els alumnes com ha estat la història de l’escola.

Si habitualment el festival de Nadal tenia lloc l’últim dia de trimestre en horari lectiu, aquest any l’esdeveniment se celebrarà el dia 20 de desembre a la tarda. En aquesta ocasió, l’acte voldrà fer reviure als assistents les set dècades i mitja de l’escola, i els records d’infantesa d’aquells que van créixer a les seves aules, mentre que als més joves els donarà a conèixer una època passada a través de les actuacions de l’alumnat.

Francesc García