Restauradors de Ponent consideren “insuficients” les noves mesures de restricció anunciades pel Govern

19/11/2020

Creuen que el nou horari és “molt limitat” i que no podran oferir sopars

La restauració podrà finalment obrir fins a les 21.30 hores i sense límit d'aforament a les terrasses a partir de dilluns, quan comença la primera etapa del pla de desescalada. A l'interior es marca un límit del 30%. A més, en aquesta primera de quatre fases, cinemes, teatres, auditoris i sales de concert obriran al 50%, amb un aforament màxim de 500 persones.

També es produirà la reobertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure, amb la meitat de l'aforament, però també a l'interior, amb un límit del 30%.

El confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal en la segona fase, i desapareix a partir de la tercera. També llavors, a l'entorn del 21 de desembre, s'aixecarà el tancament perimetral de Catalunya.

Restauradors de Ponent consideren “insuficients” les noves mesures de restricció anunciades pel Govern. Consideren que “arriben tard” i que no els hi permeten marge d’actuació perquè les comandes dels proveïdors no els hi arribaran fins a la setmana vinent.

En aquest sentit, creuen que el nou horari és “molt limitat” perquè s’imposa que el tancament sigui a dos quarts de deu de la nit, fet que els farà “perdre els sopars i que els obligarà a seguir amb el servei per emportar”.

També creuen que el fet que l’aforament de les terrasses no tingui límit “serà completament inútil perquè la gent no les utilitzarà”. Pel que fa a les limitacions a l’interior, consideren que les podran complir, però que els clients seran “molt justos” i mantenir els establiments oberts “podria ser perjudicial fins a cert punt”.  

ACN / Noèlia Burgos