Tàrrega acollirà la Mitja Marató de Ponent el 10 d’octubre

28/07/2021

Serà la segona prova de les quatre que formen el circuit Mitges de Ponent

El calendari de les mitges maratons de Ponent ja s’ha publicat oficialment, assignant la cursa del 10 d’octubre a Tàrrega. L’organització recupera les quatre curses de distància a algunes de les principals ciutats del territori. Balaguer obrirà el calendari amb la cursa del 26 de setembre, Tàrrega la seguirà el 10 d’octubre, Mollerussa ho farà el 24 d’octubre i Lleida albergarà la darrera prova el 21 de novembre.

El circuit Mitges de Ponent aglutina una sèrie de mitges maratons organitzades per cada Ajuntament o club local i compta amb el suport tècnic de l’empresa especialitzada ITER5. La participació, amb inscripció prèvia, és oberta a tots els majors de 16 anys sense cap mena de distinció. Els menors d’edat que decideixin participar en qualsevol de les quatre proves del circuit hauran de presentar una autorització dels seus tutors legals.

Les diferents mitges maratons es duran a terme seguint les condicions sanitàries adients en cada moment. Així doncs, s’aplicaran les diferents restriccions que es mantinguin vigents a les ciutats en aquelles dates, a banda de les mesures addicionals que puguin afegir els organitzadors del circuit per minimitzar els riscos.

La Mitja de Balaguer, que compta amb un circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, tindrà els recorreguts de 5 km, 10 km i Mitja Marató. La de Tàrrega, d’altra banda, celebra el seu 20è aniversari amb les proves de 10 km i Mitja Marató. Mollerussa, tot i que encara ha d’anunciar el trajecte d’un circuit que encara està en fase de construcció, oferirà l’opció de 5 km Ekiden, 10 km i Mitja Marató. Les condicions de la prova de Lleida encara es desconeixen.

La Mitja de Tàrrega ja ha obert inscripcions fins al 8 d’octubre amb places limitades. La de Balaguer ho va fer uns dies abans, donant l’opció d’apuntar-se fins al 19 de setembre o el llindar dels 400 inscrits. Les altres dues proves encara no ofereixen la possibilitat d’inscripció, tot i que es podrà realitzar a mesura que s’acosti la data a www.iter5.cat o a la web de l’entitat organitzadora de cada cursa.

L'Urgell TV / Foto: SEGRE