Tàrrega aprova la modificació del POUM que permetrà ampliar les instal·lacions de l’IES Alfons Costafreda

24/10/2019

La capital de l’Urgell també avança en els tràmits per renovar el carrer de Jacint Verdaguer i arranjar el paviment del carrer de les Oliveres

L’ampliació de l’IES Alfons Costafreda de Tàrrega avança en la seva tramitació. El Ple de la capital de l’Urgell ha aprovat en sessió ordinària i per unanimitat la modificació del POUM que amplia la zona d’equipaments destinada al centre educatiu. D’aquesta forma, es podran construir unes pistes poliesportives de 1.711 metres quadrats en uns terrenys adjacents que ha cedit el consistori targarí. Al mateix temps, el Departament d’Educació construirà dins el recinte de l’IES Alfons Costafreda un nou edifici que permetrà augmentar la dotació d’aules i tallers. El projecte compta amb una partida de 2,3 milions d’euros del Govern català. Amb la cessió de terrenys esmentada, la superfície del Càmping Municipal es veurà reduïda sense afectar, però, a la seva funcionalitat.

Fil a l’agulla a la renovació del carrer de Jacint Verdaguer

La sessió plenària del dijous 24 d’octubre, que s’ha obert amb un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes dels aiguats, també ha servit per posar fil a l’agulla a una altra de les obres emblemàtiques del mandat: la reforma del carrer de Jacint Verdaguer, vial que comunica la plaça del Carme amb l’avinguda de la Generalitat. L’obra es planteja com una renovació integral ja que el carrer es refarà tant a la superfície com al subsòl, on se substituiran xarxes de serveis bàsics. El projecte fou aprovat el passat febrer amb una inversió fixada en 187.386 euros. Sumant la redacció del projecte i la direcció d’obra, el cost total ascendirà a 200.034 euros (IVA inclòs). El Ple ha aprovat per unanimitat l’ordenació de contribucions especials, amb les quals es finançarà un 20% del projecte, i la declaració de les obres com a financerament sostenibles.

Es renovarà el paviment del carrer de les Oliveres

També han rebut llum verda diferents modificacions de pressupost per incorporar altes de despesa: la renovació del paviment del carrer de les Oliveres (48.387 euros), les expropiacions de la connexió del carrer Hospital (44.400 euros) o l’adquisició de desfibril·ladors (9.155 euros) entre altres. En l’apartat d’urbanisme també s’ha aprovat per unanimitat una modificació del POUM que ampliarà la superfície màxima dels magatzems d’usos agrícoles fins als 8.000 metres quadrats. Això suposa un augment significatiu en relació a la normativa urbanística actual, que fixa el sostre màxim dels magatzems agrícoles en 500 metres quadrats.

Bonificacions de l’IBI en favor de les famílies nombroses més vulnerables

Pel que fa ordenances fiscals, s’ha acordat una modificació que adequarà les bonificacions de l’IBI a les famílies nombroses en funció de la seva renda. L’objectiu és aplicar una fiscalitat més justa, adaptada a la realitat econòmica de cada unitat familiar. S’establiran diferents trams: les famílies nombroses amb menys ingressos (renda anual inferior a 18.105 euros) gaudiran d’una bonificació de l’IBI del 50%. S’atorgaran bonificacions del 35% per a famílies nombroses amb una renda anual no superior a 36.210 euros i del 20% si la renda anual no supera els 54.300 euros. En paral·lel, s’augmentaran les bonificacions per als habitatges que hagin instal·lat sistemes d’aprofitament tèrmic i elèctric d’energia solar per l’autoconsum. Els contribuents podran gaudir l’any vinent d’una minoració d’entre un 20% i un 12% segons la qualificació energètica. Així mateix, la bonificació del 90% que s’aplicava abans de l’inici d’obres als immobles objecte d’activitat per part d’empreses constructores i de promoció immobiliària es redueix fins a un 50%. La proposta ha rebut els vots favorables d’ERC-MES i CUP (Equip de Govern) i PSC. Junts per Tàrrega ha votat en contra argumentant que no s’ha atès la totalitat de les seves peticions quant a les modificacions de l’IBI. D’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat una bonificació del 50% de l’ICIO (impost de construccions, instal·lacions i obres) per a reformes i obra nova que instal·lin sistemes d’energies solars.

Infolleida