Tàrrega imparteix tallers de manualitats al carrer en el marc del programa ‘Sempre Acompanyats’

04/10/2019

La iniciativa, que atén persones grans en situació de soledat no volguda, ofereix una setmana d’activitats per conscienciar i implicar la ciutadania

Tàrrega ha celebrat avui amb èxit un matí de tallers de manualitats adreçats a la gent gran. Ha estat una de les activitats de la Setmana ‘Sempre Acompanyats’, amb què la capital de l’Urgell divulga el seu programa social d’atenció a persones grans en situació de soledat no volguda. La renovada plaça Major ha estat el marc dels tallers, impartits per entitats com Dones Arrel, Creu Roja, APADOC i Càritas. A la tarda s'ha organitzat la xerrada “Què fem davant la soledat invisible?” a la Biblioteca Comarcal. Per demà divendres s’han preparat jocs de taula a la Residència Sant Antoni, la Llar d’Avis del Carme, el Casal Cívic i l’Associació Alzheimer Tàrrega. A la tarda, es clourà la programació amb un bingo musical i una xocolatada popular a la plaça Major a càrrec de Foment Tàrrega i Amics del Cau.

La Setmana ‘Sempre Acompanyats’ ofereix des del passat dilluns una dotzena de propostes de cultura i oci per implicar tota la ciutadania en la lluita contra la soledat no volguda de la gent gran. A la vegada també es fa una crida per ajudar a detectar aquests casos mitjançant el telèfon 973 500 679 o l’equip d’atenció del programa. El projecte ‘Sempre Acompanyats’ és una iniciativa conjunta de Fundació ‘la Caixa’, Creu Roja i l’Ajuntament de Tàrrega – Regidoria d’Acció Social. Des que s’implantà al municipi l’octubre del 2017, s’han detectat més d’una trentena de persones grans soles i 22 d’elles ja participen en el programa per contribuir a millorar el seu benestar en el dia a dia. El programa també compta amb 6 voluntaris i 17 entitats locals implicades.

Infolleida