Tàrrega recapta 2.770 litres de llet per a les famílies vulnerables del municipi

19/05/2020

El servei, gestionat pel consistori i Creu Roja Urgell, registra un notable augment de famílies usuàries

Tàrrega ha tancat avui la campanya per recollir donacions de llet destinades al Magatzem d’Aliments Solidaris del municipi. La crida s’ha saldat amb èxit ja que en tan sols una setmana s’han recaptat un total de 2.770 litres de llet. Fruit de les donacions particulars s’han recollit 610 litres. En paral·lel, l’empresa del territori BonÀrea s’ha sumat a la iniciativa aportant 2.160 litres. L’Ajuntament de Tàrrega i Creu Roja Urgell, que gestionen el Magatzem d’Aliments Solidaris, expressen l’agraïment per totes les donacions recollides, les quals posen altre cop de manifest la solidaritat del conjunt de la ciutadania. La campanya es posà en marxa quan es detectà una minva de reserves de llet al Magatzem d’Aliments Solidaris. “Ara tornem a estar en condicions de garantir el proveïment d’aquest producte de primera necessitat”, ha assenyalat la regidora d’Acció Social d’Intervenció, Noèlia Soto.

D’altra banda, i per poder fer front a futures sol·licituds, el Banc d’Aliments de Lleida també ha garantit el proveïment de llet i productes frescos com carn o postres a la capital de l’Urgell. Com ja s’informà, el Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega ha registrat un notable augment d’altes des de l’esclat de la crisi sanitària, tendència que s’ha accentuat durant les darreres setmanes. Actualment Tàrrega atén unes 125 famílies beneficiàries, xifra un 75% més alta en relació al passat mes de març. En total, es proveeix aliments i productes de neteja i higiene a un total de 346 persones en situació de vulnerabilitat.             

Les tasques de repartiment al Magatzem d’Aliments Solidaris s'han reorganitzat per minimitzar els riscos de contagi i per facilitar la feina al voluntariat (les instal·lacions obren dos cops per setmana i cada família fa una recollida quinzenal). En el cas de persones majors de 65 anys o amb malalties de risc, es fa lliurament de productes a domicili. Les fonts de proveïment habituals procedeixen de la Unió Europea - Fons Espanyol de Garantia Agrària, el Banc d’Aliments de Lleida, el Gran Recapte i donacions d’establiments comercials.

Infolleida