Tàrrega rehabilita el cimbori de l’església de Santa Maria de l’Alba

07/10/2020

Les obres de rehabilitació del cimbori de l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega avancen a bon ritme. Els treballs de preservació serviran per posar fi a les filtracions i problemes d’humitat que pateix l’estructura. La restauració ha costat prop de 150.000 euros, i es preveu que les obres acabin a finals d’aquest any.

Tàrrega està duent a terme les obres de restauració de la coberta del cimbori de l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba. Els treballs van començar l’agost passat, i segons la Parròquia i l’Ajuntament, avancen a bon ritme.  L’acció se centra en la impermeabilització de l’estructura per solucionar problemes de filtracions i humitats, a més de la reposició de teules, el reforç de bigues i la millora de la recollida d’aigües pluvials.

La restauració té un import de prop de 150.000 euros, que compta amb diverses fonts de finançament, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Bisbat de Solsona i Ajuntament de Tàrrega.

El cimbori té 31 metres d’alçada i va ser acabat de construir l’any 1694. Ara, més de 300 anys després, està previst que estigui llest a finals d’aquest any.

David Figuerola