Tàrrega treu a concurs els treballs de millora del carrer de les Astes de Sant Macari

18/07/2021

L’Ajuntament de Tàrrega ha tret a concurs l’execució dels treballs de millora del ferm al carrer de les Astes de Sant Macari. L’expedient de licitació de les obres ha rebut llum verda aquesta setmana per part de la Junta de Govern Local. S’avança així en la tramitació per renovar el paviment del vial, que es troba molt deteriorat, fet que genera dificultats en la mobilitat i peticions llargament reivindicades pels veïns. Situat en una zona cèntrica d’horts i habitatges, el carrer de les Astes de Sant Macari resta pendent de fa anys de la seva remodelació a l’espera del desenvolupament d’un nou pla urbanístic a tot el sector. Els treballs de substitució de l’asfalt esdevindran una solució temporal i assequible per agençar el vial.

Per agilitzar altres treballs de millora similars en altres zones del municipi, la Regidoria d’Urbanisme també ha inclòs en el mateix expedient de licitació les obres per refer el paviment del carrer de Roger de Llúria de Tàrrega i de dos camins del poble de Claravalls. Tot plegat ha sortit a concurs amb un pressupost base de 119.178 euros (IVA inclòs). Així mateix, per ajudar a sufragar la inversió, el consistori ha concorregut a la línia d’ajuts de la Diputació de Lleida relativa al Pla de Cooperació Municipal per al finançament d’inversions dels Ajuntaments i EMDs del Territori de Lleida 2020-2021. El termini de presentació d’ofertes finalitza el proper 6 d’agost. La capital de l’Urgell preveu iniciar les tasques durant la tardor amb una durada de tres mesos.

Al carrer de les Astes de Sant Macari es fa necessària la renovació del paviment asfàltic en una superfície total de 1.475 metres quadrats. L’actuació, pressupostada en 39.749 euros, es realitzarà des de vora la cruïlla amb el carrer Joan Maragall i fins passada la intersecció amb el carrer d’Aragó. El projecte també preveu ampliar el sistema de recollida d’aigües pluvials mitjançant la construcció de nous embornals.

D’altra banda, la inversió al carrer de Roger de Llúria s’ha calculat en 44.165 euros i s’intervindrà en el tram comprès entre els carrers de Sant Pelegrí i Amics del País. La superfície d’actuació és de 2.500 metres quadrats, on se substituirà l’actual ferm de formigó per una nova capa asfàltica. Al mateix temps, es formaran tres passos elevats d’aglomerat asfàltic per a vianants que a la vegada obligaran els vehicles a reduir la velocitat. Pel que fa a Claravalls, es refaran les capes asfàltiques dels camins del Cementiri i Calvari, de 1.040 metres quadrats de superfície, amb una inversió estimada en 35.264 euros.

Redacció - SEGRE / Foto: Ajuntament de Tàrrega