Tàrrega unificarà el mercat setmanal amb les parades de Sant Jordi el proper 23 d’abril

18/04/2018

Els estands de llibreries, floristeries i entitats se situaran a la plaça del Carme mentre que part dels paradistes dels dilluns es traslladaran al carrer de Sant Pelegrí

Tàrrega esdevindrà un atractiu punt comercial i cultural el proper 23 d’abril, diada de Sant Jordi, en coincidir la celebració del Mercat de Roses i Llibres amb el mercat setmanal dels dilluns. L’Ajuntament de Tàrrega aposta per unificar ambdues propostes al centre de la ciutat i atraure un nombrós públic tant autòcton com forà. Les parades del Mercat de Roses i Llibres s’instal·laran enguany a la plaça del Carme. Alhora, les del mercat setmanal s’ubicaran als punts habituals (Pl/Major, C/Carme, C/Agoders, C/Torras i Bages) excepte les de la plaça del Carme, que es traslladaran al carrer de Sant Pelegrí en l’horari habitual de matí i migdia. La diada de Sant Jordi comptarà amb la participació de llibreries, floristeries, entitats i associacions de la ciutat. Tàrrega, a més, intensifica aquests dies la seva agenda d’actes literaris.

Presentació del volum 32 de la revista URTX
El dijous 19 d’abril (8 vespre), la Casa Consistorial acollirà la presentació del volum 32 d’URTX - Revista d’Humanitats de l’Urgell. La publicació se centra enguany en biografies de dones rellevants de la ciutat, omplint el buit de documentació existent. Són dones pioneres en diversos àmbits de la societat i que assoliren fites en les seves trajectòries professionals. L’acte comptarà amb la presència de Núria Balada Cardona, presidenta de l’Institut Català de les Dones. L’URTX ha esdevingut amb el temps una de les publicacions senyeres a Lleida en el camp de la historiografia. A més, aquest número també inclourà un homenatge pòstum al lingüista Quim Capdevila.

Titelles infantils i Marató de Contes del Món a la Biblioteca
Per la seva part, la Biblioteca Comarcal de Tàrrega oferirà diferents actes. El divendres 20 d’abril (6 tarda) tindrà lloc un espectacle familiar de titelles sota el títol “Sant Jordi està en perill” a càrrec de Glòria Arrufat. La proposta s’emmarca dins la 4a edició de la Revetlla de Sant Jordi organitzada en diferents biblioteques del país. A més, el dilluns 23 d’abril (6 tarda) se celebrarà una Marató de Contes del Món en què usuaris de la Biblioteca i alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística explicaran narracions populars que van marcar la seva infància.

Exposició i conferència sobre Manuel de Pedrolo
La Regidoria de Cultura també incorpora al programa de Sant Jordi la figura de l’escriptor Manuel de Pedrolo commemorant el centenari del seu naixement. Així, del 24 d’abril al 5 de maig la Biblioteca exhibirà la mostra didàctica “Pedrolo, més enllà dels límits”, la qual explora la dimensió biogràfica i literària de l’autor de L’Aranyó. A més, el dimecres 25 d’abril (8 vespre) s’oferirà a la Biblioteca
la conferència “Textos i contextos entorn de la ciència ficció de Pedrolo”. El ponent serà Antoni Munné – Jordà, escriptor i gran coneixedor de la ciència ficció. Munné-Jordà també és l’autor d’un estudi sobre el cicle novel·lístic “Temps Obert” de Pedrolo, investigació que fou publicada per l’Ajuntament de Tàrrega dins la Col·lecció Natan. Val a dir que el cèlebre “Mecanoscrit del Segon Origen” s’adscriu dins el gènere de la ciència ficció.

El teixit associatiu, també actiu per Sant Jordi
Precisament, la figura de Pedrolo també vertebra un seguit d’activitats a Tàrrega organitzades per la Comissió + Pedrolo. D’altra banda, l’Associació Guixanet oferirà una proposta literària vinculada a la cultura popular de la ciutat.

Infolleida