Tot a punt a Tàrrega per la celebració del Carnaval més feminista

08/02/2018

La rua de dissabte supera els 1.400 inscrits en 67 comparses

El Carnaval de Tàrrega arrenca aquesta dijous i ho fa carregat d’activitats i festes que s’allargaran fins al pròxim diumenge. Tots els actes giraran entorn a la temàtica creada per al 40è Carnaval de Tàrrega, el Clitorisme, una nova religió més moderna, liberal i feminista.

Com cada any, els primers a celebrar el Carnaval seran els més petits de Tàrrega amb el Carnaval Infantil de divendres a la tarda, en què hi haurà xocolatada i una rua des del Col·legi Sant Josep fins a la plaça de les Nacions. Allà actuaran els “Diga’ls-hi Inquiets” juntament amb la Verreta de Guixanet. Posteriorment, la companyia “Encara farem salat” oferirà un espectacle infantil gratuït.

La festa continuarà amb una de les propostes més destacades del Carnaval, la Nit del Pijama de divendres al Mercat Municipal, un acte que enguany compta amb una gran novetat: per primera vegada s’ha apostat per portar un grup musical. Un dels grups de versions més en forma del panorama català, “Dalton Bang”,  serà l’encarregat d’animar aquesta nit on tothom haurà d’anar amb pijama.

Dissabte al matí serà el torn del Comerç-toltes al qual ja s’hi han apuntat una quinzena de botigues.

El moment més àlgid de la celebració arribarà dissabte amb una rua que va camí de superar tots els registres. I és que a dia d’avui, ja supera els 1.400 inscrits, provinents de 67 comparses, nou de les quals comptaran amb un carreta. En aquesta ocasió, per tal de millorar el so e la rua i que tothom escolti la mateixa música, s’ha creat la “Ràdio Rua”, la qual es podrà sintonitzar a través de la freqüència 106.3 FM. El jurat, que estarà situat al patí, comptarà amb dos speekers que animaran al públic i donaran detalls dels grups participants, i serà l’encarregat d’escollir les 10 millors comparses, les cinc millors carretes i la millor disfressa individual o de parella.  La festa continuarà amb un sopar al Club Natació on assistiran 800 comensals.

Diumenge es posarà punt i final amb el ball de màscares a una festa que organitza l’Agrat i que compta amb el suport econòmic i logístic de l’Ajuntament de Tàrrega.

Infolleida