Un debat sobre els usos socials i artístics de l'espai públic dona el tret de sortida a la 39a edició de FiraTàrrega

06/09/2019

La dansa vertical de la companyia Delrevés ha seguit a la conversa inaugural amb una peça d'acrobàcies espectaculars que s'han vist a la paret de la parròquia de Tàrrega

Una conversa sobre els usos socials i artístics de l’espai públic ha donat el tret de sortida per primera vegada a FiraTàrrega. La plaça Major de la capital de l’Urgell ha estat l’escenari on el filòsof Xavier Antich i la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, moderats per Judit Carrera, han reclamat la necessitat de les celebracions a l’espai públic per tal que les persones puguin reunir-se, i han manifestat la necessitat de trobar-se físicament.

Un cop finalitzat el debat, la companyia Delrevés ha posat el punt artístic a aquesta arrencada de fira amb un espectacle de dansa vertical a una de les façanes de la parròquia de Tàrrega. “Finale”, que és com es titula l’espectacle, ha encisat al públic amb una combinació entre la delicadesa més refinada i l’acrobàcia més espectacular. L’espectacle ha desafiat la gravetat al ritme dels ballets més reconeguts de la música clàssica.  

Hores abans, la llotja de FiraTàrrega ha acollit la inauguració del certamen, presidida per la consellera de cultura, Mariàngela Villalonga, qui ha elogiat la capacitat de FiraTàrrega per democratitzar la cultura per tal que arribi a tothom. Per la seva part, la nova directora artística, Anna Giribet, ha reclamat la necessitat de sembrar cultura, mentre que Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, ha destacat el caràcter acollidor de la ciutat.

Fins al pròxim diumenge, un total de 42 companyies oferiran els seus muntatges pels carrers de la capital de l’Urgell. Aquest divendres, concretament, es podran veure fins a 57 actuacions. Cal remarcar que ja s’ha registrat una ocupació del 84 % en els espectacles de pagament.

ACN