Un incendi crema 30 hectàrees de vegetació forestal i agrícola entre Nalec i Rocafort

24/06/2019

Els Bombers han activat onze mitjans aeris i 24 dotacions terrestres

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar un incendi que crema vegetació agrícola i forestal entre Nalec i Rocafort de Vallbona, a la comarca de l'Urgell, segons han informat els Bombers. El foc afecta un 50% de superfície agrícola i un 50% de superfície forestal i s'ha iniciat al terme municipal de Sant Martí de Riucorb, a tocar de l'espai natural protegit dels Secans de Belianes-Preixana. El cos ha activat onze mitjans aeris i 24 dotacions terrestres per controlar un foc que afecta unes 30 hectàrees segons els Agents Rurals. Després de la posta del sol, els mitjans aeris han començat a retirar-se.

Els serveis d'emergències han prioritzat el flanc esquerre, que presentava condicions més inestables i ja han estabilitzat el completament el costat dret. De moment, els Bombers treballen en la part baixa del flanc esquerre per tancar el perímetres.
 

El foc ha provocat una columna de fum molt visible des de diversos punts de la comarca. El telèfon d'emergències ha rebut una seixantena de trucades per alertar de l'incendi.
ACN