Un total de 23 persones es beneficien dels tallers de memòria i salut cerebral d'ASPID a Tàrrega

09/06/2023

La iniciativa està adreçada a gent gran interessada en millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir que empitjorin amb el pas del temps

Un total de 23 persones han participat en el “Tallers de salut cerebral i memòria” promogut per l'Ajuntament de Tàrrega i desenvolupat per ASPID a través del servei NeuroLleida. La iniciativa, que ha finalitzat aquesta setmana, està adreçada a persones grans interessades en millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. El programa, amb una durada total de 90 hores, va començar l'octubre i s’ha desenvolupat a la capital de l’Urgell durant aquests 8 mesos, amb un total de 60 sessions.

El programa, que té els objectius concrets d’estimular les funcions cognitives individuals, prevenir el deteriorament cognitiu associat a l’edat i millorar el benestar emocional i l’autoestima dels participants, s’ha dividit en 2 modalitats de tallers, el d’Iniciació i el d’Estimulació intel·lectual, amb 30 sessions de 90’ cadascun. El primer s’adreça a persones a partir de 65 anys d’edat, sense alteració cognitiva i sense trastorns psiquiàtrics greus o altres patologies que els puguin impedir seguir el normal desenvolupament del programa. El segon s’adreça a persones que ja havien fet el curs anterior.

L’aspecte innovador d’aquest programa està en la combinació dels components relacionats amb l’estil de vida que repercuteixen en la millora del funcionament cognitiu i tenen un efecte protector sobre la demència. Aquests aspectes passen pel treball directe sobre les funcions cognitives, i per la necessitat modificar hàbits de vida relacionats amb activitat física, alimentació, socialització i la importància de viure en positiu.

InfoLleida