Una gran tortuga ocupa la Plaça del Pou d’Agramunt

12/07/2018

La iniciativa pretén conscienciar a la població sobre la importància de reciclar correctament

Una cinquantena de nens i nenes que participen en les activitats d’estiu que organitza l’Ajuntament d’Agramunt han treballat durant aquests dies la llei de les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar). A partir d’aquests conceptes, els infants han creat una gran tortuga amb els residus que han recopilat durant la setmana: uns tests de plàstic formen el seu cos, les extremitats i la cara estan fetes amb envasos, ampolles de plàstic i llaunes, i l’interior de la tortuga està ple de diferents materials que simbolitzen la ingesta de residus que pateixen cada dia els animals marins.

L’obra s’ha instal·lat a la Plaça del Pou d’Agramunt, i també compta amb una tira d’ampolles de plàstic col·locada entre dos arbres. En ella cada infant ha escrit un missatge tenint en compte el futur del planeta.

La finalitat d’aquesta iniciativa és conscienciar a la població del gran nombre de residus que generem i de la importància de reciclar correctament. La tortuga vol ser un exemple del gran nombre d’animals i espècies marines que cada dia moren per la ingesta d’escombraries al mar. Amb aquesta creació, els nens i nenes i els monitors han volgut fer una crítica visual d’un problema que cada dia va en augment i al qual cal posar-hi solució entre tots.

Infolleida