Una infermera de Bellpuig estudia l’autoestima dels adolescents

21/02/2018

Amb la investigació volen orientar les activitats de promoció i prevenció del programa “Salut i Escola”

Un equip multidisciplinari ha pesat i mesurat als alumnes de l’Institut Ribera del Sió d’Agramunt. Els joves, juntament amb estudiants de diversos centres escolars de les comarques de Lleida, participen en un estudi que vol quantificar de forma objectiva l’autoestima i les seves repercussions en els adolescents. La investigació l’ha impulsat la infermera de pediatria del CAP de Bellpuig, Mercè Pollina, amb el suport d’un equip multidisciplinari. Una vegada hagin pres el pes i l’alçada a tots els participants, els estudiants hauran de respondre unes enquestes amb les que la Mercè i el seu equip tractaran d’orientar les activitats de promoció i prevenció que es desenvolupen en el programa “Salut i Escola”.

Ja fa uns mesos, la infermera va fer una prova pilot a l’Institut Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, on van poder obtenir uns primers resultats d’aquest estudi.

En total participaran en la investigació uns 20.000 alumnes d’entre 12 i 19 anys de 56 centres educatius públics, privats i concertats de l’Urgell, la Noguera, el Segrià, el Pla d’Urgell, la Segarra i les Garrigues. L’estudi compta amb el suport de l’Institut Català de la Salut, els Departaments de Sanitat i Ensenyament, la Diputació de Lleida, i la Fundació d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol.

Francesc García