Verdú posa en valor el seu patrimoni vinícola amb la Festa del Vi la Verema

07/10/2018

La Gran Piada i la Mostra de Vins tornen a ser les activitats que més públic atreuen

Bacus, déu del vi i la verema, ha tornat a irrompre aquest cap de setmana a Verdú amb motiu de la festa a la qual presta el seu nom. Tastos de vins, maridatges o presentacions de nous productes han estat algunes de les propostes que han tingut lloc al municipi, tot i que l’activitat més esperada ha estat la Gran Piada celebrada aquest diumenge al centre de la localitat urgellenca. L’acte ha comptat amb la participació dels més menuts de Verdú, que han estat els encarregats de xafar el raïm de la manera més tradicional, un raïm que pel municipi té molt valor, ja que és el principal element de la seva agricultura, amb més de 1.000 hectàrees de vinya.

La festa ha comptat amb una nova edició, i ja en van 25, de la Mostra de Vi DO Costes del Segre. L’activitat ha tingut lloc al castell de Verdú i en ella hi  han participat un total de nou cellers de la Vall del Corb. Segons asseguren els elaboradors de vi, la Bacus és un dels millors aparadors que tenen per promocionar els seus productes.

La 29a Bacus ha concedit el reconeixement de Piador de l’Any a la Fundació Tekhnikós de Verdú. El guardó s’entrega a aquelles entitats o persones que contribueixen d’alguna manera o altra a aquest municipi que en els darrers anys ha esdevingut tot un referent del món del vi.

Francesc García